AdSense

joi, 25 octombrie 2007

Orasul SuCeAva


Acesta este minunatul nostru oras, intr-0 prima zi a anului ... OraSul SuceAva... merita sa traiesti aici :P
Acum pentru cine intereseaza ... cateva detalii despre orasul nostru:

In scurgerea neintrerupta a timpului, Suceava, rau lung de 170 km, ce izvoraste din Masivul Lucina, a sapat o vale larga in partea de est a judetului, unde bazinul sau hidrografic reprezinta 26% din suprafata lui. Aici, la km 149, inainte de varsarea sa in Siret, se afla orasul Suceava, resedinta judetului cu acelasi nume.

Pe calea ferata el se gaseste la distanta de 450 km de Bucuresti, iar pe sosea la distanta de 432 km. De asemenea, orasul este legat de capitala si prin aeroportul de la Salcea (12 km de Suceava).
Resedintele judetelor vecine sint situate la distante variabile de Suceava, astfel: Botosani, 42 km; Piatra Neamt, 106 km; Bistrita, 137 km; Iasi, 151 km.
Fata de celelalte orase din judet, orasul Suceava se afla la urmatoarele distante: 25 km pina la Falticeni, 37 km pina la Radauti si Gura Humorului, 45 km pina la iret, 70 km pina la Solea si Cimpulung Moldovenesc si 112 km pina la Vatra Dornei.

I
ar acum cateva date istorice ...

Suceava si localitatile apropiate au fost locuite din cele mai vechi timpuri. Sapaturile arheologice, efectuate tot mai sistematic in ultimele decenii, ca si numeroasele lucrari edilitare intreprinse in perimetrul orasului si in imprejurimi, au scos la iveala marturii ale culturii materiale si spirituale din perioada de inceput a aparitiei si dezvoltarii societatii omenesti - paleolitic. O documentatie arheologica
mai bogata exista despre epoca pietrei slefuite, a neoliticului timpuriu si a celui dezvoltat. Sapaturile efectuate in preajma Cetatii de Scaun au evidentiat o straveche asezare de tipul culturii materiale Cris, de acum 7.000 de ani.

Un comentariu:

OrasulSUCEAVA.ro spunea...

Sursa fotografiei?

Google Search

Google

Vizitatori online...